Alege cu înțelepciune – Florin Ianovici

Isaia 30:15 „Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu, Sfântul lui Israel: ,În linişte şi odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate şi încredere va fi tăria voastră.” Dar n-aţi voit!’

După o perioadă de rugăciune și căutarea a voii lui Dumnezeu pentru începutul de an, am ajuns la înțelegerea faptului că Duhul Sfânt vrea să lucreze în noi:

Liniște. Să învățăm să tăcem. Să învățăm să ne ținem gura. Să conștientizăm că limba ne-a adus mai multe dureri decât orice altceva. În tăcere înveți să asculți. În tăcere șerpii înfocați răman în găurile lor și nu vor mușca pe nimeni. E zgomot mult, e zarvă multă și aceasta deranjează pe Sfântul lui Israel.

Odihnă. Alergăm mult și fără folos. Odihna nu înseamnă somnul puturosului, nici letargia celui ce nu îi pasă, ci înțelepciunea celui ce se oprește ca să dea cinste Celui ce merită cinste. A te opri din când în când nu înseamnă disperarea celui ce se lasă blocat, ci mirarea plină de respect pentru Cel care ne conduce pașii. Nu te îngrijora, nu te lăsa copleșit, nu te speria, ci lasă pacea Lui să stăpânească inima.

Seninătate. Ni s-a încrețit inima de la atâtea grimase. Chiar și în zilele însorite umblăm cu norul pe față. Seninătatea nu înseamnă lipsa problemelor, ci să urci prin credință deasupra furtunii, desupra plafonului de nori. Luați altitudine spirituală și veți vedea că nimeni nu va putea izgoni seninătatea de pe frunte. Încununați-vă cu seninătate.

Încredere. Pasul dintre teoria credinței și umblarea în credință este încrederea. Și dracii cred, dar nu umblă în credință. E normal după ce înveți teoria să vină examenul ca să poți absolvi viața. Puneți în practică ce ați învățat. Aplicați ceea ce este scris. La ce folos să ai capul mare dacă fapta e mică sau lipsește. Mă încred în El orice ar fi…!

Toate acestea: liniștea, odihna, seninătatea și încrederea te vor face puternic, îți vor da tărie și te vor păstra în măntuire. Poți alerga după bani, după faimă, după oameni, poți să îți modelezi trupul, dar toate acestea nu te vor face tare. Totul e o problemă de determinare, de voință, de alegere. Israelul a ales ajutorul Egiptului. Ei nu au voit să creadă cuvintele lui Dumnezeu.

Tu ce alegi?

La mulți ani cu Iisus în 2018!

sursa: https://rodiagnusdei.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...