Alabama permite sloganul „În Dumnezeu ne încredem” în toate școlile publice

SUA – Școlile publice din statul Alabama speră să-L aducă pe Dumnezeu înapoi în școli prin sloganul american ” În Dumnezeu ne încredem”, deși criticii se opun acestei măsuri.

Legislativul din Alabama a adoptat o nouă lege care permite expunerile de acest tip în domeniul proprietății publice, iar acum le oferă școlilor și dreptul de a expune sloganul „În Dumnezeu ne încredem”.

Motto-ul național, aprobat de Congres în 1956, este deja afișat în 17 locuri publice din Alabama, iar consiliul școlii din Blount County planifică să fie primul care implementează sloganul în școlile lor.

Rodney Green a declarat că consiliul de lucru se ocupă de o politică cu privire la această problemă care ar putea fi elaborată în luna următoare.

De asemenea, alegătorii din Alabama vor decide dacă constituția de stat de o peste 117 ani ar trebui modificată pentru a permite școlilor publice să expună și cele zece porunci , potrivit AL.com.

„Speranța mea este de a avea și cele Zece Porunci în școlile din statul Alabama, precum și Declarația de Independență, Constituția și documentele istorice care însoțesc această țară, “ a declarat Dean Young, președinte al acțiune politică Zece porunci”

În felul acesta, copiii pot să vadă și să întrebe: Care sunt aceste legi și un profesor poate spune: Acestea sunt cele Zece Porunci și vin de la Dumnezeu și asta va spune el „, a explicat Young.

Criticii susțin că politica națională determină eforturile de a încorpora sloganul sau simbolurile creștine în clădirile guvernamentale.

Young a spus că mai multe grupuri juridice creștine sunt pregătite pentru o bătălie legală cu orice școală care este acuzată în legătură cu această problemă.