ADUS LA VIATA 3

ROMANI 6-23

Fiindca plata pacatului este “moartea”: dar darul fara plata a lui DUMNEZEU “este viata vesnica in ISUS CHRISTOS”, DOMNUL nostru

ISUS CHRISTOS este adevarata “VIATA”, de aceea numai unindu-te cu EL ai viata in tine. Si DOMNUL in Evanghelia lui Ioan a spus: “EU sint adevarata vita, si TATAL MEU este vierul. Pe orice mladita, care este in MINE si n-aduce roada, EL o taie”. Dar ne intrebam, se poate ca o mladita sa fie in vita si sa-naduca roada? Raspuns: Da! Am vazut creanga puternica in pom, unita cu pomul dar nu rodea. Asta inseamna ca acea creanga este bolnava sau uneori uscata.
Si intr-un caz si in celalalt gradinarul le taie. Cea bolnava poate sa transmita dezizul la intreaga planta iar cea uscata este decit o povara pentru pom. Si intr-un caz si in celalalt ele sint taiate.
Atunci cind o mladita este puternic prinsa in vita ea rodeste. Si faptul ca rodeste vierul o curateste sa aduca mai multa roada.

De aceea spunea MINTUITORUL: “Daca MA iubeste cineva, va pazi CUVINTUL MEU, si TATAL MEU il va iubi. Noi vom veni la el, si vom locui impreuna cu el”. Descoperim aici o unitate deplina intre vita si mladita.

Mladita fiind ancorata puternic in vita, vierul vine si EL acolo si locuiesc impreuna. Locuind impreuna “VIATA VITEI” incepe sa tranziteze viata mladitei, si puterea datatoare de viata a vitei aduce viata si in mladita, si aceasta incepe sa rodeasca. Zicea MINTUITORUL: “Ramineti in MINE, si eu voi ramine in voi. Dupa cum mladita nu poate aduce roada de la sine, daca nu ramine in vita, tot asa nici voi nu puteti aduce roada, daca nu ramineti in MINE”.

Deci orice mladita nu aduce roada in virtutea unei stiinte sau invataturi omenesti ci, numai daca mladita este puternic unita cu vita si numai asa primind hrana din hrana vitei va putea sa aduca rod. “EU sint VITA, voi sinteti mladitele. Cine ramine in MINE, si in cine ramin EU, aduce multa roada; caci despartiti de MINE, nu puteti face nimic”.
Deci asa cum am spus o mladita sau un madular din Biserica care este trupul DOMNULUI ISUS nu rodeste in virtutea unei Legi ci, rodeste numai daca se uneste cu vita. In Coloseni apostolul zice: “Deci daca ati inviat impreuna cu CHRISTOS, sa umblati dupa lucrurile de sus, unde CHRISTOS sade la dreapta lui DUMNEZEU.

Caci voi ati murit, (fata de pacat) si viata voastra este ascunsa cu CHRISTOS in DUMNEZEU. Cind se va arata CHRISTOS, viata voastra, atunci va veti arata si voi, impreuna cu EL in slava”. Aici vreau sa fac o remarca: Cind se va arata CHRISTOS,
“VIATA VOASTRA”, sa fim bine atenti ca CHRISTOS este adevarata viata, si numai cine se uneste cu EL primeste viata din viata LUI. Restul care nu sint in CHRISTOS macar ca, sint vii, ei n-au viata.
Auziti ce spune tot aici in Coloseni: “In EL ati fost taiati imprejur, nu cu o taiere imprejur, facuta de mina, ci cu taierea imprejur a lui CHRISTOS, in desbracarea de trupul poftelor firii noastre pamintesti, fiind ingropati impreuna cu EL, asa cum spune la (Romani 6), prin botez, si inviati in EL si impreuna cu EL, prin credinta in puterea lui DUMNEZEU, care l-a inviat din morti.

Pe voi care erati “morti in greselile voastre” si in firea voastra paminteasca netaiata imprejur, “DUMNEZEU v-a adus la viata impreuna cu EL”, (ISUS), dupace ne-a iertat toate gresalele. A sters zapisul cu poruncile lui, care statea impotriva noastra si ne era potrivnic, si l-a nimicit pironindu-l pe cruce”.
Despre aceasta au vorbit apostolii DOMNULUI cind s-au adunat la Ierusalim, caci inca de la inceput erau oameni dintre Evrei care mergeau din loc in loc fara nici o trimitere si buimaceau pe frati cu invatatura lor spunind ca mintuirea este posibila numai daca neamurile tin Legea lui Moise. Si apostolii care n-au facut greseli au aratat exact ca numai daca te unesti cu adevarata VITA (ISUS) poti avea viata din viata LUI pentruca slova omoara dar harul da viata. ISUS ne-a adus harul. Si unindu-ne cu EL am fost adusi la viata primind viata din viata LUI, (Fapte 15).

Deci asa cum am amintit, nu poti avea viata in tine daca nu te unesti cu CEL care este VIATA, si numai asa vei avea viata din viata LUI. Versetu de aur al Scripturii zice: “Fiindca atit de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul LUI FIU, pentruca oricine crede in EL, sa nu piara ci sa aiba viata vesnica”.
“Cine crede in FIUL, are viata vesnica; dar cine nu crede in FIUL, nu va vedea viata, ci minia lui DUMNEZEU ramine peste el”. Deci prin credinta in ISUS CHRISTOS DOMNUL VIETII, intri in posesia adevaratei vieti. Si apostolul Pavel cind ii scria lui Timotei despre bogatii veacului acesta ii zicea: “Indeamna-i sa faca bine, sa fie bogati in fapte bune, sa fie darnici, gata sa simta impreuna cu altii, asa ca sa-si stringa pentru vremea viitoare drept comoara o buna temelie pentru ca sa apuce “ADEVARATA VIATA”. Iar tu om a lui DUMNEZEU, fugi de aceste lucruri, si cauta neprihanirea, evlavia, credinta, dragostea, rabdarea, blindetea. Lupta-te lupta cea buna a credintei; apuca viata vesnica la care ai fost chemat, si pentru care ai facut acea frumoasa marturisire inaintea multor marturi”.

Concluzia: Toti am fost morti in pacatele si in greselile noastre, eram ca niste pomi desradacinati de doua ori morti asa cum zice apostolul Iuda, si numai cind ne-am unit cu ISUS CHRISTOS am fost readusi la viata. Pentruca viata LUI tranzitind viata noastra, am inviat si noi. DOAMNE ajuta-ne sa intelegem care este adevarata “VIATA”, si cum putem intra in posesia ei.

Unindu-ne cu ISUS DOMNUL VIETII. DUMNEZEU sa va binecuvinteze pe toti cititorii sa puteti intelege cu adevarat aceste citeva cuvinte care va pot fi de folos si sa puteti intra in posesia adevarate-i vieti.

Autor:  MIHAI CIRITEL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...