ADUS LA VIATA 2

ROMANI 6-23*

Fiindca plata pacatului este “moartea”: dar darul fara plata a lui DUMNEZEU este “viata vesnica in ISUS CHRISTOS”,
DOMNUL nostru

Daca luam bine seama la versetul nostru vom putea cu usurinta sa vedem ca pacatul in sine cere pedeapsa si plata pentru pacat este “MOARTEA”. Noi cind pacatuim mai intii pacatele noastre IL supara pe DUMNEZEU, deci prima data noi pacatuim impotriva LUI si apoi impotriva semenilor nostri. Daca sintem sinceri cu noi insine vom vedea ca toti am pacatuit, si afirmatia din versetul nostru este foarte categorica: “plata pacatului este moartea”.

Si daca plata pentru pacat este asa de groaznica si categorica, de ce sa nu beneficiem de darul fara plata a lui DUMNEZEU adica: “VIATA VESNICA IN ISUS CHRISTOS”. Sa nu ne ascundem dupa idei preconcepute! Sa fim realisti, si sa ne vedem asa dupa cum DUMNEZEU ne vede adica “PACATOSI”. Si nimeni inca n-a putut sa plateasca pretul pentru pacat oricit de bogat ar fi fost. Pretul pentru pacat l-a platit DUMNEZEU prin ISUS CHRISTOS. Si asa cum spune in versetul nostru “VIATA VESNICA este darul lui DUMNEZEU pe care ni l-a daruit in FIUL SAU ISUS”.

Despre cei mintuiti apostolul Pavel zicea Efesenilor: “Voi erati morti in greselile si pacatele voastre, in care traiati odinioara, dupa mersul lumii acesteia, dupa domnul puterii vazduhului, a duhului care lucreaza acum in fiii neascultarii. Intre ei eram si noi toti odinioara, cind traiam in poftele firii noastre pamintesti, cind faceam voile firii pamintesti, si ale gindurilor noastre, si eram din fire copii ai miniei, ca si ceilalti. Dar DUMNEZEU, care este bogat in indurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, macar ca eram morti in greselile noastre, “ne-a adus la viata”, impreuna cu CHRISTOS (prin har sinteti mintuiti). EL ne-a inviat impreuna, (adica cu CHRISTOS) si ne-a pus sa sedem impreuna in locurile ceresti, in CHRISTOS ISUS, ca sa arate in veacurile viitoare nemarginita bogatie a harului SAU, in bunatatea LUI fata de noi in CHRISTOS ISUS. Caci prin “HAR” ati fost mintuiti, prin “CREDINTA”. Si aceasta nu vine de la voi; “ci este darul lui DUMNEZEU”.

Din aceste citeva versete voi cauta sa desprindem citeva invataturi care ar trebui sa ne fie de folos. “NOI” eram morti in pacatele noastre. Cind? Cind traiam ca lumea aceasta, departe de DUMNEZEU, si eram calauziti de acelasi duh de neascultare de DUMNEZEU si eram din fire copii ai miniei. Pina cind l-am cunoscut pe DUMNEZEU sau mai bine zis pina cind DUMNEZEU m-a cunoscut pe mine, traiam asemenea lumii acesteia adica, in implinirea si satisfacerea poftelor. Atunci nu stiam ca exista partea din roada DUHULUI care spune de “infrinarea poftelor”. Si prin gindurile mele, prin fapte si tot ce faceam eram condamnat la moarte ca toti ceilalti. Traiam, dar de fapt eram mort.
Dar cind DUMNEZEU s-a indurat de mine,n-a trebuit ca eu sa fac vreun efort, sau sa dau ceva in schimb lui DUMNEZEU ca sa primesc acest mare dar fara plata “VIATA VESNICA IN ISUS CHRISTOS”.
Decit DUMNEZEU mi-a cerut sa cred in ISUS si rascumpararea care EL a facut-o prin single SAU pe crucea din Golgota. Sint astazi inca oameni care gindesc in mintea lor ca ei pot sa faca ceva sa fie mintuiti. Si unii se chinuiesc sa tina Legea cu cele zece porunci, spun ei sa fie mintuiti, altii fac tot felul de abstinente, altii isi da hrana de la gura copiilor preotilor, facind tot felul de praznice si gindind ca acestea le aduce mintuirea.

Dar aici spune clar pentru cine vrea sa inteleaga, macar ca eram morti in greselile noastre, EL, DUMNEZEU, ne-a adus la viata impreuna cu CHRISTOS, (PRIN HAR AM FOST MINTUITI). Asta ne spune inca odata ca mintuirea n-a cerut nici-un efort din partea omului pacatos ci doar sa creada in ISUS si jertfa LUI care poate sterge tot trecutul murdar al fiecaruia dintre noi. Si aici ne spune foarte categoric: “Caci prin har am fost mintuiti, prin credinta”.

Si aceasta nu vine de la noi “ci este darul lui DUMNEZEU”.
Mari sint lucrarile lui DUMNEZEU privite din toate unghiurile de toti acei care au credinta, caci ei din morti cum erau au fost adusi la viata impreuna cu ISUS. Fara nici un fel de plata sau efort.
Nu pot sa inteleg de ce multele Biserici fac din aceasta mintuire o filozofie si incurca pe oamenii care vor sa fie mintuiti.
DUHUL SFINT ne spune clar: “Darul fara plata a lui DUMNEZEU este viata vesnica in ISUS CHRISTOS, DOMNUL nostru”.
Deci noi prin neascultare de DUMNEZEU, prin impotrivire, prin tot ceea ce am facut eram sub condamnarea vesnica a lui DUMNEZEU, pentruca noi traiam dar defapt eram morti. Dar cind DUMNEZEU S-a indurat de noi, prin “CREDINTA in ISUS”,
ne-a adus la viata. Si din morti cum eram am inviat.

Caci “VIATA”, este numai in ISUS CHRISTOS DOMNUL nostru. Si apostolul Ioan in prima sa epistola zice: Si marturisirea este aceasta: “DUMNEZEU ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in FIUL SAU”.
“Cine are pe FIUL, are viata; cine n-are pe fiul lui DUMNEZEU, n-are viata”. “V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi, care credeti in NUMELE FIULUI lui DUMNEZEU, aveti viata vesnica”.
Oare, mai trebuie eu sa adaug ceva la tot ceea ce face DUMNEZEU? Daca EL a dat viata vesnica asa de usor “DAR NEMERITAT in ISUS”. De ce sa ma impotrivesc eu? DOMNUL sa ne ajute pe toti si sa intelegem ca noi n-am contribuit cu nimic la planul de salvare a sufletelor noastre, ci;
“DUMNEZEU a facut totul in ISUS CHRISTOS FIUL SAU”. Va urma.

Autor: MIHAI CIRITEL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...