ADUS LA VIATA 1

ROMANI 6-23

Fiindca plata pacatului este “MOARTEA”: dar darul fara plata a lui DUMNEZEU este “VIATA VESNICA” in ISUS CHRISTOS, DOMNUL nostru

Desigur un subiect greu de explicat in primul rind pentru cei care nu sint in credinta. Fiecare om in sine aparent are viata, dar nu are adevarata viata. Adevarata viata este daruita de DUMNEZEU oamenilor numai intr-un singur NUME, si acest binecuvintat NUME este NUMELE FIULUI SAU “ISUS CHRISTOS”. Ioan Evanghelistul zice la (capitolul 1-4): “In EL era VIATA, si VIATA era lumina oamenilor”.
Deci daca cineva are alta parere despre “VIATA” voi cauta cu ajutorul Scripturii si calauzirea DUHULUI SFINT sa demonstrez ca toti oamenii de pe pamint macar ca traiesc, daca nu-L au pe ISUS CHRISTOS, n-au “VIATA” in ei insisi.
Apostolul Pavel care este vrednic de crezare pentruca el a primit Evanghelia prin descoperire DUMNEZEEASCA de la insasi ISUS zice in (1 Timotei 5-3,6): “Cinsteste pe vaduvile cari sint cu adevarat vaduve”.
Dar se pune intrebarea: Sint si vaduve care nu sint cu adevarat vaduve? Sint! Cititi tot textul. In (versetul 6) apostolul vorbeste de vaduvile care se dedau la placeri (pofte). “Dar cea dedata la placeri, macar ca traieste, este moarta”. Remarcam aici in text lipsa “VIETII” din viata acestor vaduve, adica lipsa lui CHRISTOS. Dar in aceeasi postura este si barbatul care este despartit “vaduv”
si care traieste in pofte si placeri n-are “VIATA” adica pe ISUS.
Evanghelistul (Luca la capitolul 15) in pilda fiului risipitor remarca acest lucru de doua ori despre acel fiu cind zice la (versetele 24 si 32): “Caci acest fiu al meu “era mort lipsa lui ISUS in viata lui, si a inviat”: era pierdut, si a fost gasit. Versetul 32). Dar trebuia sa ne veselim si sa ne bucuram, pentruca acest frate al tau “era mort, si a inviat, era pierdut si a fost gasit”.

Remarcam ca un om fara DUMNEZEU fara ISUS traieste dar n-are viata in el. Si numai cind se intoarce la DUMNEZEU deabia atunci intra in posesia adevaratei “VIETI” in EL. Un betiv care s-a intors la calea mintuirii, prin credinta in ISUS CHRISTOS, a replicat odata foarte vehement la o acuzatie pe care i-o aducea cineva cum ca, credinta este doar o iluzie.
Slava DOMNULUI pentru aceasta iluzie! Spunea el.
De cind am primit in viata mea pe ISUS prin credinta, ea a pus haine pe copiii mei, ea a pus incaltaminte in picioarele lor, si piinea care regular le lipsea, acum o au din belsug.
Din mine a facut om, iar din casa mea care inainte fusese ca un iad, a adus bucurie si pace, astazi este un colt de rai.

Daca aceasta se poate chema o iluzie, atunci fie ca DUMNEZEU sa o daruiasca tuturor sclavilor bauturii de pretutindeni, caci aceasta robie este o realitate teribila.
Cu siguranta, multi cititori vor spune: noi nu am fost si nici nu sintem betivi; noi sintem oameni de treaba ca si fratii lui Iosif. Evanghelistul (Luca la capitolul 12) incepind cu (versetul 13) ne pune in fata o pilda foarte interesanta: “Pilda bogatului caruia i-a rodit tarina”. Isus LE-a zis: “Tarina unui om bogat rodise mult”. Si el se gindea in sine si zicea: Ce voi face?

Fiindca nu mai am loc unde sa-mi string rodurile.
Si atunci spune el in sinea lui ce vrea sa faca. Sa strice hambarele, sa faca altele mai mari si sa duca o viata lipsita de griji. Dar vine DUMNEZEU SI-i spune ca-i un nebun, ca el defapt nu are “VIATA in sine”. Multi ii auzi spunind: Pai eu n-am dat in cap la nimeni, n-am omorit pe nimeni, n-am luat nevasta cuiva, pentru ca in opinia lor doar acestea sint pacate. Dar bogatul din pilda dupa cum ne este ea redata de MINTUITORUL, nu s-a facut vinovat de nici unul din aceste pacate mari. Ci, doar a “gindit” cum sa-si organizeze mai bine gospodaria sa nu piarda nimic.
Dar el nu s-a uitat in sus pe verticala sa vada pe CEL care este “VIATA” si care i-a dat toate aceste bunuri din care apoi daca s-ar fi uitat pe orizontala, ar fi trebuit sa vada saracii din jur si sa le faca parte din belsug si lor.

Si DUMNEZEU il denumeste nebun. Tu care citesti aceste cuvinte, cum esti? Scriptura spune ca omul fara ISUS n-are viata, omul fara DUMNEZEU este un nebun, (Psalmul 14-1, si Psalmul 53-1).
Daca sintem sinceri cu noi insine vom recunoaste ca, toti am pacatuit, si cind ai pacatuit n-ai viata in tine. Versetul nostru asa spune: Fiindca plata pacatului este “MOARTEA”.
Dar darul fara plata a lui DUMNEZEU este “VIATA VESNICA in ISUS CHRISTOS, DOMNUL nostru”. Poate gindesti in sinea ta ca esti un om bun, eu iti spun ca daca IL refuzi astazi pe CHRISTOS tu n-ai viata in tine “esti MORT”. ISUS CHRISTOS este adevarata VIATA. Si numai cind IL primesti pe EL in viata ta deabia atunci seva DUHULUI de viata in CHRISTOS incepe sa tranziteze viata ta si incepi sa odraslesti asa cum ni se relateaza in (Psalmul 1).

“Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi, si nu se aseaza pe scaunul celor batjocoritori!
Ci isi gaseste placerea in Legea DOMNULUI, si zi si noapte cugeta la Legea LUI!
El este ca un pom sadit linga un izvor de apa, care isi da rodul la vremea lui, si ale carui Frunze nu se vestejesc: tot ce incepe duce la un bun sfirsit”. Deci CUVINTUL lui DUMNEZEU este “VIATA” si cind cineva cugeta la el acest CUVINT incepe sa tranziteze viata acelei personae si DUHUL SFINT, DUHUL de VIATA datator incepe sa te transforme si dintr-un om mort cum erai sa devii un om plin de viata.
Ma opresc aici in convingerea ca toti cititorii vor intelege ca, trairea fara CHRISTOS este moarte, numai atunci cind l-ai primit pe CHRISTOS incepe sa circule adevarata viata in fiinta ta.
DUMNEZEU sa tea jute. Va urma.

Autor MIHAI CIRITEL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...