8 tipuri de femei cu care un bărbat creștin nu ar trebui să se căsătorească

Săptămâna trecută, articolul meu „10 tipuri de bărbați cu care o femeie creștină nu ar trebui niciodată să se căsătorească” a devenit viral. Probabil că mesajul a fost destribuit de atât de multe persoane deoarece sunt foarte mulți bărbați și femei care au nevoie de îndrumări privind găsirea unui partener de viață compatibil.

Mi s-a cerut să scriu un articol care să se adreseze bărbaților care doresc să se căsătorească. De când am început să îndrum tinerii cu privire la căsătorie, am văzut multe căsnicii, deci nu mi-a fost greu să întocmesc o listă cu tipurile de femei pe care bărbații ar trebui să le ocolească atunci când vor să își găsească o soție. Deci, bărbaților, iată aceste tipuri de femei:

1.Necredincioasa. În articolul de săptămâna trecută am amintit femeilor că Biblia este foarte clară în această privință: creștinii nu trebuie să se căsătorească cu persoane necredincioase. Corinteni 6:14 spune: „Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?”. După decizia ta de a-L urma pe Hristos, căsătoria este cea mai importantă decizie pe care o vei lua vreodată. Nu eșua în această alegere ignorând ceea ce este evident. Ai nevoie de o soție care îl iubește pe Isus mai mult decât te iubește. Pune maturitatea spirituală în capătul listei de calități pe care le dorești ca soția ta să aibă.

2.Materialista. Un prieten de-al meu a fost logodit cu o fată care provenea dintr-o familie foarte bogată. El a economisit bani luni de zile pentru a-i putea cumpăra un inel, dar când i l-a oferit, ea i-a spus că trebui să se întoarcă la magazinul de bijuterii și si-i cumpere un inel cu un diamant mai mare. Ea l-a băgat în datorii pe băiat pentru a primi un inel potrivit așteptărilor ei. Ea își dorea stilul de viață al lui Tiffany cu bugetul lui de Wal-Mart. L-am avertizat pe prietenul că intră în probleme grave dacă continuă cu repectiva fată. Dacă nu vrei să trăiești în datorii tot restul vieții tale, nu te căsători cu o fată care are doar dolari în fața ochiilor și opt carduri de credit în portofelul ei Gucci.

3. Diva. Unii tipi se cred macho, așa că le place să pretindă că sunt superiori femeilor. Divele sunt versiunea feminină a acestui coșmar. Ele cred că lumea se învârte în jurul lor și nu se gândesc de două ori înainte de a-i răni pe ceilați când își doresc ceva. Cuvintele lor sunt dure, iar cerințele lor nu sunt rezonabile. Unele dintre aceste femei ar putea să ajungă în poziții de conducere la biserică, dar nu vă lăsați păcăliți de vorbele lor super-spirituale. Liderii reali sunt umili. Dacă nu vezi smerenia lui Hristos în femeia cu care te întâlnești, fă un pas înapoi și continuă căutarea.

4.Dalila. Îți amintești de Samson? El a fost uns de Dumnezeu cu o putere superioară, dar și-a pierdut puterea atunci când o femeie seducătoare a desoperit secretul său și i-a făcut bărbatului cea mai faimoasă tunsoare din lume. Ca și Dalila, o femeie care nu și-a dăruit sexualitatea lui Dumnezeu te va orbi cu farmecele ei, îți va rupe inima și te va face să-ți pierdeți ungerea. Dacă femeia „creștină“ pe care ai întâlnit-o în biserică se îmbracă provocator, flirteaza cu tipi, postează comentarii nepotrivite cu tentă sexuală pe Facebook sau îți spune că este de acord cu sexul înainte de căsătorie, iesi din această relație înainte să te prindă în capcană.

5. Femeia plină de amărăciune. Un tânăr mi-a spus recent că a întâlnit o fată care se confrunta cu serioase resentimente în inima ei din cauza rănilor din trecut. „Înainte de a o cere în căsătorie, i-am spus fetei că trebuie să-și rezolve aceste probleme” mi-a spus el. „Resentimentele din inima ei ar fi distrus relația noastră. Ea s-a luptat cu aceste probleme, a progresat iar acum suntem logodiți”. Acest băiat a realizat că amărăciunea nerezolvată poate ruina o căsnicie. Proverbe 21: 9 spune: „Mai bine să locuieşti într-un colț pe acoperiş, decât cu o nevastă gâlcevitoare într-o casă mare”. Dacă femeia cu care te întâlnești este plină de neiertare și de furie, viața voastră împreună va fi plină de discuții contradictorii, uși trântite și drame fără sfârșit. Insistă să primească rugăciune și consiliere.

6.Manipulatoarea. Căsătoria este un parteneriat de 50/50, iar singurul mod în care funcționează este atunci când soțul și soția practică supunerea reciprocă conform Efeseni 5:21. La fel cum unii bărbați cred că pot conduce o căsătorie prin dictatura, unele femei încearcă să conducă în relație prin manipulare. De aceea consilierea premaritală este atât de importantă! Nu cred că vrei să aștepți până după căsătorie ca să îți dai seama că soția ta nu are încredere în tine, că îți verifică fiecare pas și că încearcă să te facă să accționezi doar pentru a-i fi bine ei.

7.Fata mamei. Este normal pentru o proaspătă soție să își sune mama în mod regulat pentru sfaturi și sprijin. Însă nu este normal ca ea să vorbească cu mama ei de cinci ori pe zi despre fiecare detaliu al căsătoriei ei, inclusiv viața ei sexuală. E ciudat. Până în prezent am sfătuit mulți bărbați ale căror soții au permis mamei (sau tatălui) ei să preia controlul asupra cășniciei lor. Geneza 2:24 spune că bărbatul se va dezlipi de părinții lui și se va lipi de soția sa. Părinții ar trebui să rămână în fundalul căsătoriilor copiilor lor. Dacă prietena ta nu a tăiat cordonul ombilical, fii prudent în legătură cu viitorul vostru împreună.

8.Dependenta. Sunt foarte mulți oameni din biserică care nu au fost disciplinați într-un mod corespunzător. Mulți încă se luptă cu diferite tipuri de dependențe – de alcool, droguri ilegale, medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală sau pornografie – fie pentru că aceste păcate nu sunt confruntate de la amvon, fie pentru că noi nu oferim suficient ajutor și companiune celor care se confruntă cu ele. Isus poate să elibereze de aceste obiceiuri, dar nu cred că vrei să aștepți până după căsătorie ca să afli că soția ta nu este trează. Poți fi totuși chemat să te căsătorești, dar nu este înțelept să îți legi nodul la cravată în timp ce soția ta încă se confruntă cu aceste probleme

Cea mai bună regulă pe baza căreia să-ți alegi viitoarea nevastă este Proverbe 31:30: „Farmecul este înșelător și frumusețea este deșartă, dar o femeie care se teme de Domnul va fi lăudată”. Nu te uita la calitățile exterioare pe care lumea le consideră importante, ci uită-te la inimă.

Pentru a citi cealaltă parte a povestirii, accesați „10 tipuri de bărbați cu care o femeie creștină nu ar trebui niciodată să se căsătorească”

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Sursă:  Alfaomega,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...