5 secrete pentru a-ți menține rinichii sănătoși

Rinichii sunt organe cu forma ca cea a boabelor de fasole care se găsesc pe fiecare parte a coloanei vertebrale, în partea inferioară a spatelui. Ei execută homeostaza, adică sunt responsabili pentru unele funcții vitale ale orgnismului, precum controlul tensiunii arteriale, detoxifierea organismului și eliminarea reziduurilor dăunătoare precum și a altor produse de excreție.

În afară de asta, rinichii sunt responsabili și cu secreția unor hormoni importanți. Eritropoietina este un hormon care accelerează procesul de formare a noilor celule și simte epuizarea oxigenului din țesuturile organismului. Rinichii formează și complexe de vitamina D, mentioneaza Viata si sanatate.

Mecanismul renină-angiotensină este un atribut important al rinchilor. Enzima renină este factorul cheie al metabolismului special al corpului. Iată câteva secrete pentru a-ți păstra rinichii sănătoși.

Cum să-ți menții rinichii sănătoși:

uncțiile anterioare ale rinichilor sunt foarte importante pentru o viață sănătoasă, prin urmare nu ar trebui compromise. Ar trebui să facem toți pașii necesari pentru menținerea unui stil de viață normal și sănătos care este beneficiar al organelor noastre excretorii. Întrebarea este ce fel de stil de viață sănătos să adopți pentru a menține rinichii sănătoși.

Cum să îmbunătățești funcțiile rinichilor? 

Să-ți păstrezi rinichii sănătoși poate fi ușor, dar și descurajant. În timp ce există multe lucruri care rănesc arhitectura obișnuită și funcționarea acestor organe delicate, nu putem nega efectele calmante ale unor substanțe la îndemână precum consumul cantității adecvate de apă pe zi.

10 cele mai bune alimente petru rinichi

Ce este o dietă renală? Este dieta potrivită care include cele mai bune alimente pentru a vindeca rinichii. Lista alimentelor dietei renale include legume proaspete, fructe și nu include mâncarea de tip junk food.

Alimentele care nu ar trebui consumate în cazul unei afecțiuni la ficat sunt conservele deorece conțin multă sare și conservanți.

Cele mai bune băuturi în cazul afecțunilor rinichilor:

Lichidele care „spală” rinichii includ băuturile detoxificatoare. Băuturile detoxificatoare sunt nimic mai mult decât o combinație dintre fructe sau legume și plante despre care se consideră că aduc beneficii sistemului nostru excretor. Aceste produse sunt bogate în antioxidanți pentru a impulsiona curățarea metabolismului și a resturilor blocate și a toxinelor.

Băuturile detoxificatoare se prepară foarte rapid și ușor. Poți umple un ibric cu apă și poți pune niște felii de lămâie, puțină mentă și alte substanțe odihnitoare, precum castravete, fructe de pădure sau avocado. Lasă aceste substanțe în apă peste noapte și asigură-te că vei consuma toată cantitatea de apă ziua următoare.