5 morți în urma unui atac la o biserică din Rusia

Mass-media din Rusia raportează că un bărbat a deschis focul cu o pușcă de vânătoare asupra enoriașilor care plecau de la biserica din regiunea Daghestan, omorând cinci persoane și rănind alte patru persoane. Poliția a ucis apoi atacatorul.

Împușcăturile au avut loc duminică seara în Kizlyar, un oraș de aproximativ 50.000 de persoane, situat la granița cu Cecenia. Ucigașul, identificat de administrația locală drept Khalil Khalilov, s-a îndreptat direct către victime înainte să le împuște.

O femeie care mergea la doar câțiva metri de atacator a fost observată fugind, după ce el a început să tragă. De altfel, mai mulți oameni au fost răniți în timpul împușcăturilor.

Khalilov a strigat ”Allahu Akbar” („Dumnezeu e mare”) în timp ce apăsa pe trăgaci înspre credincioși. Victimele erau patru femei, care au murit pe loc, și un bărbat.

Motivul atacului nu este cunoscut.

Daghestan este o regiune predominant musulmană între Cecenia și Marea Caspică. După două războaie separatiste din Cecenia, o insurgență islamistă s-a răspândit în Daghestan.

Atacatorul a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia. Motivul atacului nu este deocamdată cunoscut.

Este vorba de un locuitor din Kizliar născut în 1995, a declarat agenţiei de presă ruse Interfax directorul adjunct al filialei locale a Comitetului de Anchetă, Rassul Temirbekov.

Cotidianul rus RBK a publicat relatarea unui preot care a afirmat că bărbatul ar fi tras asupra unor credincioşi într-o biserică ortodoxă din această regiune majoritar musulmană.

„El avea asupra sa o armă şi un cuţit”, a adăugat clericul.

Citeste și Printul Kuweitului Abdullah Al Sabah decide să se închine celui mai mare Print al Pacii, lui ISUS HRISTOS: Daca voi fi omorat sa stiti de ce, dar macar il voi cunoaste pe ISUS CRISTOS1

Sursa: Alfa Omega

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...