23 Minute in IAD – Marturie Socanta (3)

  1. În iad nuxistă milă sau îndurare

Cît priveşte mila sau îndurarea din Iad. Milă nu există decît în Rai. Îndurarea vine numai de la Dumnezeu. Diavolul nu ştie şi nu cunoaşte ce este mila şi el este categoric împotriva ei.

Psalmul 36 cu 5 spune:“Îndurarea Ta Doamne, ajunge pînă la ceruri.” şi categoric în Iad nu există nici milă şi nici îndurare. Iar Psalmul 74 cu 20 spune: “Locurile întunecoase ale pămîntului sînt pline de bîrlogurile cruzimii.”

Iadul este într-adevăr un loc plin de cruzime, un loc absolut mizerabil şi oribil unde trebuie să înduri toate aceste chinuri şi umilinţe fără încetare.

Dumnezeu l-a făcut pe om ca forma supremă a creaţiei Sale. El ne-a făcut ca cea mai înaltă formă a creaţiei Sale, dar aceşti demoni sînt forma cea mai de jos a creaţiei Lui.

Noi, ca oameni, ne luptăm din greu să avansăm în viaţă. Vrem să devenim mai buni, studiem şi învăţăm ca să facem şi să devenim ceva în viaţă, dar în Iad viaţa ta nu mai depinde de tine ci ea îţi este condusă de demoni, de aceste creaturi fără inteligenţă. Creaturi absolut ignorante care nu ştiu decît să îl urască pe Dumnezeu şi pe tine şi să te tortureze cînd ajungi pe mîna lor, atîta ştiu. Aici ele îţi conduc viaţa şi tu nu poţi să faci nimic în privinţa aceasta.

În Scriptură se vorbeşte despre asta şi despre umilinţa pe care trebuie să o îndure cei care ajung în Iad.

La un moment dat, în timp ce eram acolo mă întrebam:

-Cum, aceşti demoni îmi vor conduce acum viaţa şi eu nu voi putea să-i opresc sau să fac ceva în această privinţă?

În Isaia 5 cu 14 se spune:“De aceea, Iadul îşi deschide gura şi şi-o lărgeşte peste măsură şi cei mari vor fi smeriţi.”, Isaia 57 cu 9 spune că:”…te vei pleca pînă în străfundul Iadului”, iar în Ezechiel 32 cu 24 se spune că:”…vei îndura ruşinea în groapă…” şi aşa mai departe.

Era ceva absolut îngrozitor să ştii că aceste creaturi îţi conduc acolo viaţa pentru că aceşti demoni nu au deloc milă de tine.

Stătem lungit pe jos în celulă şi la un moment dat a început să se întunece.

Întunericul a devenit absolult şi era atît de negru în jur cum nu mai văzusem niciodată, deşi eu am mai umblat prin peşteri şi prin minele de fier din Arizona. Dar în Iad este aşa de întuneric cum nici nu îţi poţi imagina aici pe pămînt.

  1. Ţipete, urlete şi frică

Am încercat să mă tîrăsc afară din celula în care eram şi am reuşit cu greu să ies afară din acel loc cu permisiunea lor. Ştiam unde era uşa, aşa că m-am tîrît spre uşă ca să ies afară din celulă. M-am uitat într-o direcţie şi totul era negru. Am auzit atunci urlete şi ţipete. Erau miliarde şi miliarde de oameni care urlau şi ţipau în acest loc. Am ştiut că erau miliarde şi zgomotul pe care urletele lor îl făceau era înfiorător de mare. Dacă aţi auzit vreodată pe cineva urlînd de disperare, aveţi doar o mică idee din ce era acolo. Era atît de insuportabil să îi auzi urlînd şi ţipînd. Dar cînd auzi miliarde de oameni ţipînd, nu vă puteţi imagina cum vă afectează mintea lucrul acesta. Pur şi simplu nu poţi suporta! Vrei să îţi acoperi urechile să nu îi mai auzi, dar zgomotul este atît de tare şi de penetrant încît nu poţi evita să nu îi auzi.

Şi frica, frica care te copleşeşte acolo este de neimaginat, fiindcă acolo toată atmosfera este dominată de frică. Pentru că în acest loc nu mai există prezenţa lui Dumnezeu, tu trebuie să înduri frica şi chinul în întuneric. Nu vezi nimic în jur din ce vine sau ar putea să vină înspre tine sau împotriva ta.

Scriptura vorbeşte şi ea de întuneric. Psalmul 88 cu 6 spune: “M-ai aruncat în întuneric şi adîncuri”, Apocalipsa 16 cu 10:“…împărăţia fiarei, plină de întuneric…”, iar în Iuda 13:”…negura întunericului pe vecie…”.

În Iad este un întuneric pe care îl simţi, aproape că îl poţi pipăi. Exod 10 cu 21 spune:“…tu poţi pipăi acest întuneric…”.

Frica de acolo este atît de puternică şi de copleşitoare încît nu vă puteţi imagina şi ea te cuprinde cu totul, învăluindu-te. Dacă aţi văzut vreodată un film de groază în care frica îţi iese prin gît într-o secundă, iar tu să iei acest moment amplificat de 1,000 de ori şi apoi să îl menţii acolo. Aceasta este starea permanentă în care eşti acolo, o stare de teroare permanentă.

Eu mai ştiam ceva despre ce înseamnă frica. Cînd eram tînăr obişnuiam să merg la surfing pe mare. Încă mai merg şi acum uneori. Odată eram mai mulţi tineri în golful Floridei la surfing şi ne-am trezit dintr-o dată înconjuraţi de rechini. Un rechin-tigru de 3m a venit înspre mine şi mi-a muşcat în două schiul pe care eram, apucîndu-mă de picior şi trăgîndu-mă sub apă de piciorul care era acum în gura acestui rechin uriaş. Pe vremea aceea nu eram creştin, asta se întîmplase înainte ca eu să fiu mîntuit. Apoi, dintr-o dată rechinul mi-a dat drumul. Ştiu acum că Dumnezeu, a deschis gura rechinului, ca să mă salveze, dar pentru cîteva clipe, frica care m-a cuprins în acele momente a fost absolut copleşitoare.

Nu ştiu dacă aţi văzut filmul JAWS (FĂLCI) sau dacă vă mai amintiţi de acest film de groază cu rechini. Ceea ce s-a întîmplat în film, a fost nimic în comparaţie cu ceea ce eu am simţit atunci cînd am trăit experienţa.

Frica ce m-a cuprins atunci în apă, a fost îngrozitoare. Şi tînărului ce era lîngă mine, rechinul i-a smuls piciorul cu totul. L-au tras repede pe plaje, era sînge peste tot, şi el urla şi ţipa de durere, dar nu mai avea piciorul. Aşa că eu ştiu ce este frica, dar frica aceea a fost nimica toată în comparaţie cu frica pe care am simţit-o în Iad.

Frica aceea nu se poate compara cu absolut nimic!

Şi cred totuşi că frica de care am fost cuprins cînd piciorul îmi era în gura rechinului a fost cea mai teribilă frică pe care o puteam trăi vreodată pe pămînt.

Acestea sînt cîteva din lucrurile pe care trebuie să le înduri în Iad.

În Isaia 24 cu 17 se spune:“Groaza, groapa şi laţul vin peste tine…”.

Ted Copple, într-una din emisiunile sale “Night Line” de la televizor în urmă cu un an şi jumătate, spunea că a vizitat o închisoare de aici din America unde a petrecut o noapte. Spunea că nu-i venea să creadă ce urlete puternice se auzeau acolo în închisoare încît nu puteai să adormi şi toată lumea urla cît îi ţinea plămînii. A fost şocat de ţipetele şi de urletele ce se auzeau acolo toată noaptea, spunea el la televizor în emisiunea sa.

Deci chiar şi în închisorile de pe pămînt oamenii urlă, atunci cu cît mai mult vor face ei asta în Iad.

În Iov 18 cu 14 se spune:“Căile stricate ale omului care îl respinge pe Domnul, îl vor duce spre regele terorilor.” Şi diavolul, este în mod sigur rege al terorii. Citeste continuarea; 23 Minute in IAD – Marturie Socanta (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Denzel Washington spune că citește Biblia în fiecare zi și are o experiență spirituală

Denzel Washington, a vorbit despre valorile sale creștine a asigurat că citește Biblia în fiecare ...