23 Minute in IAD – Marturie Socanta (1)

Introducerea autorilor

Este o onoare pentru mine şi soţia mea să fim aici. Eu şi Anette lucrăm în domeniul afacerilor imobiliare. Nu mărturisim pentru bani, dar ştim sigur că Dumnezeu ne-a spus să mergem şi să spunem întregii lumi despre dragostea Lui pentru oameni şi despre faptul că EL nu doreşte ca cineva să ajungă în acel loc numit Iad. Acesta este motivul pentru care mărturisim.

Pentru început, aş vrea să abordez cîteva lucruri la care poate că fiecare dintre dumneavoastră v-aţi putea gîndi. Prima întrebare pe care mi-am pus-o eu însumi după această experienţă a fost, cum ştiu eu că totul nu a fost decît un vis, un vis urît pe care l-am avut?

Vreau să precizez aici cîteva lucruri.

În primul rînd, mi-am părăsit trupul şi mi-am văzut corpul lungit pe podea atunci cînd m-am reîntors în el, deci ştiu sigur că am trăit o experienţă în afara corpului. Unii creştini ar putea spune că un creştin nu îşi poate părăsi corpul. Asta însă nu este adevărat. În 2 Corinteni 12 cu 2, cînd Pavel a fost răpit în al 3 lea cer, el spune “…că am fost în trup sau în afara trupului, nu ştiu…”. Deci, dacă nu ştia, înseamnă că lucrul acesta este posibil. Şi în versetul 1 el mai spune că a fost o vedenie. Cred deci că şi experienţa mea se încadrează în domeniul vedeniilor. În Iov 7 cu 14, Iov spune:“…atunci Tu mă înspăimînţi prin vise şi mă îngrozeşti prin vedenii…”. Asta a făcut Dumnezeu şi cu mine, m-a îngrozit prin tot ceea ce am văzut şi am trăit prin această vedenie şi descoperire.

După această experienţă, mi-a trebuit un an de zile să îmi revin şi să redevin iar o persoană normală. Am fost atît de traumatizat de frică din cauza a ceea am văzut în Iad, încît mi-am schimbat complect felul în care gîndesc şi vorbesc, şi am învăţat să apreciez cu adevărat de la ce ne-a salvat Dumnezeu, pentru că Iadul este un loc teribil.

Am să o las acum pe soţia mea să vă descrie în cîteva cuvinte cum m-a găsit ea în sufragerie întins pe jos, după revenirea mea în trup, pentru că eu nu îmi amintesc această parte.

Mărturia soţiei

Mulţumesc, dragul meu. Iată pe scurt ce s-a întîmplat.

Era ora 3 şi 23 de minute dimineaţa cînd m-am trezit. Îmi amintesc lucrul acesta pentru că mă uitasem la ceasul nostru digital de pe noptieră. Bill nu era în pat lîngă mine şi am auzit ţipete venind dinspre camera de zi. M-am dus numaidecît acolo să văd ce este şi l-am găsit pe soţul meu aşa cum nu îl mai văzusem niciodată înainte. Oricine îl cunoaşte pe Bill ştie că el este de felul lui un om calculat şi calm. Nu este genul de om care să se entuziasmeze sau să se emoţioneze uşor, decît dacă este Dumnezeu la mijloc. Aşadar, l-am găsit pe Bill pe podeaua din sufragerie într-o stare de traumatizare. Era foarte traumatizat. Era acolo intr-o poziţie chircită jos pe podea şi se ţinea cu mîinile de cap, ţipînd şi urlînd. Nu ştiam ce să fac. Am crezut pentru moment că a avut un atac de inimă şi am început să mă rog. Dar el mă ruga într-una şi îmi spunea disperat:

-Roagă-te, roagă-te ca Dumnezeu să îmi scoată asta din minte! Domnul m-a dus în Iad şi m-a lăsat să văd Iadul. Simt că trupul meu moare şi nu pot să fac faţă la asta!

Am început să mă rog pentru el circa 10, 20 de minute, nu ştiu, după care el a început să se calmeze, dar se afla încă într-o stare de spaimă cumplită. Era ca cineva care a fost în Vietnam şi îşi aducea acum aminte de o scenă de groază trăită acolo, sau ca cineva care a avut un accident oribil de maşină pe

care îl retrăia acum. Bill nu se manifesta ca cineva care a avut un vis urît şi care tocmai se trezise din el. Cam atît am vrut să vă spun şi am să îl las acum pe el să vă spună restul.

Mărturia lui Bill

Sînt atît de binecuvîntat că am aşa o soţie bună şi pentru asta îi sînt recunoscător lui Dumnezeu. Sîntem căsătoriţi de 4 ani, o cunosc de 6, şi aceşti 6 ani au fost cei mai buni ani din viaţa mea. Îi mulţumesc lui Dumnezeu.

După ce-am trecut prin această experienţă, am vrut în primul rînd să aflu dacă există undeva în Biblie cineva care să fi experimentat Iadul sau să fi fost în Iad, aşa că am început să cercetez lucrul acesta. L-am ascultat şi pe Chuck Missler, profesor de religie creştină recunoscut în toată ţara, un adevărat savant în domeniu, şi a spus şi el că Iona a fost în Iad.

În Iona 2 cu 2 se spune: ”am strigat din Iad, din locuinţa morţilor”, iar în Iona 2 cu 6 se spune: ”…zăvoarele pămîntului mă încuiau acolo pe vecie, dar Tu m-ai scos viu de acolo…”. Deci iată că şi cineva din Biblie a experimentat Iadul, Iona.

Am vrut de asemenea să aflu şi să verific, aşa după cum am fost învăţat încă din primele zile la Calvary Chapel, faptul că orice experienţă spirituală prin care am trece, ar trebui să se regăsească în Cuvîntul lui Dumnezeu.

Am ştiut că ceea ce eu am experimentat era adevărat pentru că era conform Cuvîntului. Am început aşadar să îl studiez şi am găsit în peste 400 de locuri că tot ceea ce am văzut, auzit şi simţit, deci tot ce era în legătură cu Iadul era deja în Biblie. Deci, tot ceea ce vă spun este deja acolo, şi voi face referinţă la Scriptură pe măsură ce am să vă spun experienţa. Nu voi putea cita toate cele 400 de referinţe biblice, dar voi cita cel puţin cîteva.

Între timp am mai găsit alte 14 persoane care au experimentat anumite secvenţe din Iad. Cei mai mulţi au avut experienţe în pragul morţii, oameni aflaţi în spital sau care au fost în moarte clinică şi au revenit apoi la viaţă. Citeste continuarea 23 Minute in IAD – Marturie Socanta (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Denzel Washington spune că citește Biblia în fiecare zi și are o experiență spirituală

Denzel Washington, a vorbit despre valorile sale creștine a asigurat că citește Biblia în fiecare ...