10 beneficii ca să bei un pahar de apă pe stomacul gol

Organismul uman este compus în mare parte din apă. De pildă, mușchii conțin acest lichid în proporție de 75%, creierul în proporție de 90%, oasele în proporție de 22% și sângele în proporție de 83%. Din acest motiv, este esențial să consumăm apă zilnic pentru a ne menține sănătoși și a ne proteja organismul de diverse boli.

Nu ar trebui să treacă nicio zi fără să profiți de beneficiile oferite de consumul a 1-4 pahare de apă pe stomacul gol. În cele ce urmează îți vom prezenta avantajele oferite de acest obicei foarte sănătos.

Fiind un lichid esențial pentru a putea trăi, beneficiile apei sunt importante pentru a ne menține sănătatea. Toate organele noastre au nevoie de ea pentru a funcționa corect și a fi sănătoase. Astfel, trebuie să profităm de proprietățile acestei băuturi minunate oferite de natură.

Consumul a 1-2 pahare de apă înainte de micul dejun ne ajută să eliminăm toxinele și toate celelalte substanțe de care organismul nostru nu are nevoie. Grație acestui beneficiu, apa previne dezvoltarea bolilor și stimulează metabolismul la începutul fiecărei zi.

Pe timp de noapte, organismul repară celule și se curăță singur. Consumul unui pahar de acest lichid pe stomacul gol în acest interval va stimula abilitatea organismului de a elimina deșeurile prin intermediul urinei.

Dacă bei un pahar de apă pe stomacul gol, îți vei proteja organismul împotriva efectelor nocive ale unor substanțe precum băuturile alcoolice, tutunul, poluanții, alimentele de tip „junk food” și nu numai.

Apa este un aliat de nădejde pentru piele și este foarte benefică pentru sănătate. Consumând două căni de acest lichid pe stomacul gol, vei menține elasticitatea și tonusul pielii tale, în același timp prevenind apariția ridurilor premature.

Consumul apei dimineața protejează și hidratează organele vitale, le îmbunătățește acestora sănătatea și le menține buna funcționare. Dacă vrei să pierzi în greutate, nu ezita să bei două sau trei pahare de această băutură pe stomacul gol.

Pe lângă faptul că acest obicei te va ajuta să reduci nivelul de toxine din organismul tău, apa stimulează arderea grăsimilor și caloriilor. Astfel, acest lichid reduce pofta de mâncare și previne câștigul în greutate cauzat de mâncatul în exces.

Consumată dimineața, apa promovează menținerea sănătății. Acest obicei protejează sistemul limfatic și tranzitul intestinal, ne ajută dă ne ținem sub control nivelul de cortizol și ne oferă protecție împotriva infecțiilor.

Pentru a-ți începe ziua cu un plus de energie, te sfătuim să bei un pahar de acest lichid pe stomacul gol, de îndată ce te trezești. Acest obicei te va ajuta să eviți oboseala matinală, care te poate incomoda dimineața.

Consumată înainte de micul dejun, apa stimulează mișcările intestinale, prevenind astfel constipația. Dacă suferi de probleme de sănătate precum gastrită, apa îți poate fi un veritabil aliat de nădejde.

Bea cel puțin trei pahare din acest lichid pe stomacul gol pentru a-ți reduce aciditatea din stomac și a ameliora crampele ce produc gastrită. Pentru a ne îngriji sănătatea și organismul, trebuie să consumăm apă în fiecare dimineață.

Cu toate acestea, este indicat să o consumăm cu moderație, beneficiile acesteia fiind alterate dacă facem exces într-un timp foarte scurt. Dacă vrei să consumi acest lichid pe stomacul gol, ia aminte de următoarele:

Dacă vrei să bei doi litri (patru pahare) din acest lichid pe zi, este indicat să împarți acest volum în patru doze. De pildă, poți să bei un pahar pe stomacul gol dimineața, apoi încă unul după micul dejun. Celelalte două pahare le poți bea la ore diferite înainte de masă.

În perioada în care încă te obișnuiești să consumi acest lichid în mod regulat, te sfătuim să consumi apa în doze mici. Începe prin a bea un singur pahar pe stomacul gol și, treptat, mărește acest volum la două sau trei pahare.

Apa pe care o consumi trebuie să fie de calitate superioară. Dacă apa de la robinet la care ai acces nu satisface acest standard, optează pentru ape plate sănătoase.
Consumată pe stomacul gol, apa cu zeamă de lămâie este un amestec foarte benefic.

Îți dorim sănătate și viață lungă!

Sursa: Doza de sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...